Spiskåpa

Spiskåpa för flerbostadshus med centralventilation.

I vårt sortiment av spiskåpor har vi valt att fokusera på volymkåpor som effektivt fångar upp matos vid redan låga luftflöden. Stommarna är byggda med utgångspunkt i hållbarhet för att stå emot mycket slitage under lång tid. Vi har produkter för både nybyggnation och för ROT-projekt.

Spiskåpa för nybyggnation

Volymkåpa Eko – Forceringsflöde/konstantflöde

Vår populäraste spiskåpa är Volymkåpa Eko som används i projekt med helt nytt kök. Volymkåpa Eko är skapad för att inte synas, utan integreras helt i köket när fronthuven är stängd. 

Luckan är försedd med gasfjäder och luckdämpare för en mjukare användning och mindre slitage. Spiskåpans genomtänka konstruktion gör den enkel att montera. Med endast ett fåtal fästpunkter monteras spiskåpan snabbt och smidigt mellan två köksskåp.  

Volymkåpa Eko har precis som det låter en stor volym, vilket möjliggör en effektiv osuppfångning redan vid låga flöden. En effektiv osuppfångning ger i sin tur lägre energiförbrukning vilket både är bra för ekonomin och miljön.

Spiskåpan innehåller ingen fläkt utan är helt ljudlös. Den kopplas enkelt till befintligt ventilationssystem och passar i de flesta ventilationssystemen, S-,F-,FX-,FT-, och FTX-System. Luftflödet regleras med ett mekaniskt forceringsspjäll i metall. Modellen är dessutom enkel att rengöra invärtes genom att med enkelhet lyfta av frontluckan.

Spiskåpan måttanpassas på höjden och djupet till just ditt projekt.

Läs mer om Volymkåpa Eko här

Volymkåpa Universal

Universal är en lågflödeskåpa med stor volym som består av en väggfast del och en löstagbar fronthuv, vilket underlättar montering och injustering. Volymkåpa Universal är även den en tyst och energieffektiv kåpa. Den är helt utan rörliga delar och kräver inget toppskåp.

Denna spiskåpa levereras endast med kontrollventil och monteras lämpligtvis mellan två väggskåp eller mot en vägg. Passar i de flesta ventilationssystemen, S-,F-,FX-,FT-, och FTX-System.

Läs mer om Volymkåpa Universal här

Spiskåpa för ROT-projekt

Volymkåpa ROT

En inbyggnadsfärdig volymkåpa som är enkel att montera ovan spisen över befintlig ventil. Inne i volymkåpan ovan fettfiltret friläggs ventilen på köksväggen. Vid installation av Volymkåpan ROT kapslar man in befintliga ventilen ovan spisen och ökar osuppfångningen. Volymkåpan blir en termisk flödesförstärkare och du blir av med matos helt utan bullrande fläktljud.

Volymkåpan når upp till tak och fungerar i kombination med alla typer av ventilation.

Läs mer om Volymkåpa ROT här

 

Material och tillbehör

Samtliga spiskåpemodeller innehåller en integrerad LED-belysning som sträcker sig längs hela spiskåpans bredd. De är utrustade med ett stort fettfilter som är diskbart i diskmaskin. Spiskåporna ansluts till centralventilationen i flerbostadshus. Den levereras i vitt pulverlackad stålplåt- RAL 9016 glans 90.

Att tänka på inför beställning

Se till att ett eluttag finns i eller ovan närliggande överskåp då anslutning till eluttag görs med plugin-transformator med 1,5 m kabel.

Varje projekt är unikt och kräver en skräddarsydd lösning. Våra medarbetare hjälper därför dig att ta fram rätt spiskåpa till ditt projekt. Det som är viktigt att veta innan vi börjar tillverka är måtten samt köksfabrikat.