Easy-Vent - en komplett lösning

Uteluftsdonet Easy-Vent används i byggnader med frånluft- och självdragssystem, främst bostäder. Förbrukad luft i lägenheten sugs ut via spiskåpa i kök, ventiler i wc/badrum och ibland klädkammare. Easy-Vent är placerad bakom radiatorn i övriga utrymmen såsom vardagsrum och sovrum. Här tillförs ny luft som är filtrerad och förvärmd. Den friska luften strömmar genom bostaden och fångar upp föroreningar på sin väg till spiskåpa och frånluftsventiler.

Easy-Vent passar alla radiatorer

Easy-Vent monteras på väggen bakom radiator och fungerar samtidigt som upphängningsanordning/konsol för denna. Endast om radiatorns längd överstiger 1400 mm behövs kompletterande radiatorkonsoler. Att fritt kunna välja radiator ger beställaren möjligheten att skapa bästa kombination av ventilation, uppvärmning och ekonomi.

Intagskanaler och dolda luftintag

Våra kanaler finns i många utföranden. Ibland är kanalen ansluten till ett synligt fasadgaller, men lika vanligt är att kanalen utformats för dolt luftintag under fönsterbleck. Kanalernas och fasadgallrens exakta utförande bestäms av byggnadens läge, väggens konstruktion, ljudkrav och önskemål om utseende kopplat till byggnadens arkitektur. Gemensamt för alla kanaler är att de tillverkas i högkvalitativ aluzinkplåt, ett åldersbeständigt material. För perfekt passform och enkelt montage är kanalerna alltid måttanpassade. Montage av intagskanalerna sker antingen i sin helhet på byggarbetsplatsen eller så monteras delar av kanalen in i prefab-väggar på fabrik.

Fasadgaller

Våra fasadgaller tillverkas i aluzinkplåt och är försedda med smådjurssäkert nät. Samtliga galler kan lackeras i valfri kulör. Nedan visas några fasadgaller ur sortimentet.

Acticon

KC 100

Acticon

RC 100

Easy-vent - en komplett lösning - Acticon

Easy-Vent är placerad bakom radiatorn i vardagsrum och sovrum

Easy-vent - en komplett lösning - Acticon

Vägg i genomskärning. Figuren visar en komplett installation bestående av fasadgaller, kanal, Easy-Vent och radiator. Radiatorn ingår inte i Acticons leverans.

Easy-vent - en komplett lösning - Acticon

Uteluft leds in i luftdonet via en kanal i fasadväggen. I luftdonet filtreras uteluften och värms upp av radiatorn. Den rena och uppvärmda friskluften strömmar in i rummet i radiatorns överkant. Dragfritt och ljudlöst. Bostadens ”gamla” förbrukade luft sugs ut via spiskåpa i kök och ventiler i wc/badrum och ibland klädkammare.