En trygg affärspartner

Acticon ligger i Bankeryd, strax utanför Jönköping, med kontor och tekniskt laboratorium. Med innovativa produkter och kvalificerad teknisk support har företaget byggt en stark position på den svenska byggmarknaden. Acticon är idag en ledande leverantör av ventilationslösningar för bostäder och storkök. För offentliga och kommersiella lokaler har företaget unika produkter för flödeskontroll och aktiva luftdon.

Acticon innehar ett flertal patent och de ventilationsprodukter som tillhandahålls är huvudsakligen utvecklade inom företaget. Ett förhållande som garanterar långsiktigt ansvar för funktion och eftermarknad. All tillverkning sker i Sverige.

Företaget omsätter drygt 80 miljoner SEK med betryggande ekonomisk stabilitet och har högsta betyg i kreditvärdighet (AAA) alltsedan 2001.

Acticon grundades 1992 av makarna Jerry och Lena Borander och ägs sedan hösten 2015 av investmentbolaget Vättern Industrier AB. Vättern Industrier ingår i Herenco, en småländsk familjeägd koncern i fjärde generationen som omsätter totalt 3,5 miljarder SEK.

Mer om Vättern Industrier AB >>

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.