Köpvillkor web-shop

Dessa villkor gäller huvudsakligen för köp som görs av privatpersoner via vår e-handel.
Då gäller reglerna i bl a Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen. Dessa lagregler är inte helt tillämpliga för köp som görs av företagskunder.
Se våra köp- och leveransvillkor för företagskunder >>

Priser och betalning

Priserna som anges är varans kostnad exklusive moms. För att underlätta privatpersoners köp anges också varans pris inklusive moms inom parentes. I varukorgen redovisas alltid beställningens totala pris inklusive moms och eventuella fraktavgifter.

Betalning sker genom faktura, där beloppet ska vara oss tillhanda inom 30 dagar från fakturadatum. Inga extra fakturaavgifter tillkommer. Vid leverans med hämtpaket medföljer fakturan försändelsen. Till företag, bostadsrättsföreningar m.fl och vid större beställningar sänds alltid fakturan separat per post.

Om du har frågor kring din faktura, kontakta alltid Acticons kundservice, 036-37 07 90.

Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta enligt gällande referensränta plus 8 procentenheter. För påminnelse debiteras lagstadgad avgift på för närvarande 50 kr. Uteblir betalning lämnas ärendet till inkasso, varvid ytterligare lagstadgade inkassoavgifter tillkommer.

Avbeställning

Du kan avbeställa en vara fram tills att den har börjat behandlas. Kontakta i så fall snarast vår kundservice på 036-37 07 90 eller info@acticon.se för att avbeställa.

Ånger- och bytesrätt

För privatpersoners köp på distans gäller full ångerrätt under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan. När du utnyttjat din ångerrätt är du skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte heller använda den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. När ångerrätten används betalar kunden kostnaden för returfrakt. Vid en eventuell felbeställning behöver du som kund inte betala returfrakten, om du beställer ny korrekt vara från oss.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Förutsättningen för återbetalning är att den returnerade varan är oanvänd och inte skadad. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Returer och reklamation

Om du vill returnera en vara måste alltid Acticon kundservice meddelas på telefon 036-37 07 90 eller via mail info@acticon.se. Uppge ordernummer, eventuellt fakturanummer och vilka produkter du vill returnera. Skicka inget utan att först ha varit i kontakt med oss - du behöver korrekt returadress, returfraktsedel m.m, vilket vi hjälper dig med.
Returer sker på din egen bekostnad, förutom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Är vi ansvariga för felet står vi naturligtvis för kostnaderna och ser till att du får rätt varor.

Vid alla typer av reklamationer, t ex skadad vara eller saknad vara i leveransen, kontakta oss så får du hjälp.

Ej uthämtade paket

Om ett paket inte hämtas ut, eller om en försändelse kommer i retur pga att vi fått felaktiga adressuppgifter, debiterar vi kunden 150 kr inkl moms avseende kostnader för returfrakt och hantering.

Personuppgifter

När du gör beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt GDPR rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall. Läs mer om personuppgifter, integritet och cookies >>